Importanta google webmaster tools in optimizare site

Importanta google webmaster tools in optimizare site

Rezultatele procesului de optimizare site se pot vedea utilizand google webmaster tools. Unealta indispensabila oricarui proprietar de site web, magazin online, blog, oferita de motorul de cautare Google furnizeaza date relevante pentru imbunatatirea performantelor site-ului prin semnalarea problemelor din punct de vedere SEO.

Rapiditatea cu care mediul online evolueaza in timp ne face sa imbunatatim mereu strategiile de promovare a afacerii. Promovarea pe internet a devenit astfel o prioritate pentru proprietarii de magazine online, site-uri, blog-uri. Toata lumea cauta informatii utilizand motorul de cautare Google. Site-urile sunt indexate de Google dupa niste algoritmi interni, iar clasarea in listele de cautari este favorizata si de tehnicile si metodele utilizate de webmasteri pentru obtinerea de rezultate dorite.

Avand la indemana un cont de Gmail poti accesa si aplicatia Google Webmaster Tools unde iti poti adauga adresa site-ului. Adaugarea codului in sursa site-ului poti dovedi ca tu esti proprietarul acelui site si vei putea beneficia in continuare de toate informatiile disponibile in contul tau.

Sectiuni importante din contul Google Webmaster Tools

  • Aspect site in cautare
  • Trafic de cautare
  • Indexare Google
  • Identificare cuvinte cheie utilizate
  • Accesare cu Crawlere
  • Probleme de securitate

Importanta utilizarii aplicatiei Google Webmaster Tools este ca poti colecta date importante necesare pentru a remedia imediat problemele care pot aparea in timp. Optimizarea On-Page este foarte importanta pentru orice site si trebuie facuta cu mare atentie. Accesand contul tau Google Webmaster Tools poti vedea si identifica cuvintele cheie utilizate.

Afla de la specialisti cum stai cu optimizarea paginii tale web. Cere in mod gratuit auditul Seomagnat si vei primi pe mail o evaluare a paginii tale din punct de vedere SEO.

Related posts